Catamaran HC50B
Catamaran HC50B
vezi detalii
Catamaran HC50B
Catamaran HC50B
vezi detalii
Alfa Super
Alfa Super
vezi detalii
Beta Max Open
Beta Max Open
vezi detalii
Pasager Daily Trip
Pasager Daily Trip
vezi detalii
Montare instalatii de propulsie

Dupa pozitia in raport cu ambarcatiunea, instalatiile de propulsie, respectiv motoarele, sunt de doua feluri: inboard si outboard - in interiorul sau in afara bordului.

 

In ceea ce priveste instalatiile de propulsie cu motoare de tip inboard, acestea pot avea mai multe solutii de propulsie: cu linie de axe, cu transmisie in Z (sterndrive), cu jet.
In ultime vreme au aparut, mai ales pentru ambarcatiunile de agrement, solutii de propulsie noi bazate pe motoare inboard.

 

SPAT YARD are o experienta bogata in aceasta zona, realizand multe montaje de astfel de instalatii, atat pe ambarcatiuni din productia proprie cat si pe ambarcatiuni si salupe la cerere, experienta care ne permite astazi sa abordam toata gama de solutii de acest tip.

 

Am realizat urmatoarele montari de tipuri de propulsii cu motoare inboard:
Yamaha sterndrive (diesel)
Volvo sterndrive (diesel si benzina)
Volvo cu linie de axe
Marine Diesel sterndrive (diesel)
Sole diesel cu linie de axe
SCAM Diesel
Mercruiser stendrive (diesel si benzina)

 

Avand in vedere experienta in domeniu, putem aborda montari si reparatii similare de la majoritatea producatorilor, inclusiv a propulsiilor cu jet.

 

In domeniul propulsiilor cu motoare de tip outboard experienta firmei este si mai bogata, pana acum am realizat montaje si reparatii pentru urmatoarele marci: Yamaha, Johnson, Evinrude, Honda, Suzuki, Mercury, Tohatsu, intr-o gama de puteri de la 2 CP la 250 CP.

 

Chiar daca la prima vedere operatia de montaj motoare pare simpla datorita instructiunilor clare ale fiecarui producator de motoare, particularitatile fiecarei barci influenteaza foarte mult performantele propulsiei. De aceea, trebuie corelate foarte bine caracteristicile propulsiei cu cele ale ambarcatiunii.

 

Astfel, cei care realizeaza operatiunea de montaj motoare pentru barci trebuie sa aiba notiuni temeinice si despre propulsie si despre ambarcatiune.